Mindkét előállítási formában felmerül az ISIN kód (International Securities Identification Number) díja (értékpapír-sorozatonként), az ügyintézési formától függően jelentős költségeltéréssel.

Az értékpapírnyomdák részvény-előállítási díjaival kapcsolatban nyilvános díjjegyzékről az öt, Magyarországon engedéllyel rendelkező értékpapírnyomda esetében nincs tudomásunk. A nyomdai előállítás árát – az adott nyomda árképzési módjától és technikai lehetőségeitől függően – emelheti pl., ha a részvénytársaság többnyelvű szöveget kér, vagy igényt tart tulajdonosi névbeírásra, ha osztalékszelvényívet is rendel, illetve ha speciális védelmi elemekre is igényt tart (pl. vakdombor, fémszál, metszetmélynyomás, mikroírás), stb. 

A dematerializált részvény keletkeztetés díjai nyilvános díjjegyzék alapján előre kalkulálhatóak. A díj az értékpapír-sorozat össznévértékétől (100 millió forint alatt vagy sem), az értékpapír-sorozatok számától, és a keletkeztetési eljárás módjától függ.

Dematerializált részvény keletkeztetés esetében 2019. novembertől kötelezően felmerül a LEI kód (Legal Entity Identifier) díja.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?